ενημέρωση 4:14, 16 October, 2018

Ο ελέφαντας στην Δημαρχία

Γράφει ο Γιάννης Κατσίμπας

Όσο και να παριστάνεις ότι δεν τον βλέπεις, οι «βρωμερές απολήξεις» του δεν θα σου επιτρέψουν να τον αγνοήσεις

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, ο αντιδήμαρχος Βαγγέλης Αυλ-της είναι στο Δήμο και προσφέρει τεράστιες υπηρεσίες στην Δημοκρατία αλλά και την θρησκευόμενη παράταξη στη οποία ανήκει, προσπαθώντας να δικαιολογήσει το γεγονός ότι ο ίδιος τηλεφωνούσε σε άτομο που ενέχεται σε διασπάθιση Δημοτικού χρήματος τις μεταμεσονύχτιες ώρες. Δεν καταλαβαίνω το λόγο που κοπιάζει ο αντιδήμαρχος και κουμπάρος του Δημάρχου Γ. Θωμάκου, όλοι είμαστε πεπεισμένοι ότι ο κ. Αυλ-της έκανε αυτές τις κλήσεις διότι ενδιαφερόταν να λάμψει η αλήθεια και να αποδοθεί η δικαιοσύνη.  

Οι χυδαιότητες ότι δήθεν υπήρξε λυσσαλέα προσπάθεια να ενοχοποιηθεί συγκεκριμένο άτομο που δεν είναι ιδιαίτερα φιλικό προς την διοίκηση είναι φυσικά παντελώς αστήριχτες και οποιαδήποτε εμπλοκή του ονόματος του στην υπόθεση, εντελώς συμπωματική. Αυτό όμως δεν εμπόδισε μέλη της Αντιπολίτευσης να ζητήσουν διαυκρινήσεις εναντίον ενός ανθρώπου του οποίου η ηθική συγκρότηση δεν έχει αμφισβητηθεί από κανέναν.

Πιο πριν, πας για shopping σε λουσάτα κατάστημα και όταν σε τσιμπάνε ρίχνεις την ευθύνη στην κόρη σου λέγοντας ότι έχεις πάει να της ψωνίσεις μια Barbie, προφανώς την Όσια Barbie. Γενικώς αυτή η τακτική να βάζεις μπροστά τα παιδιά σου όταν χρειάζεται όπως τις προάλλες που ανάρτησε στο facebook και όταν τον κράξανε τα έριξε στον γιό του, είναι ιδιαίτερα θρησκευτική και δείχνει άντρα με μπέσα και αξιοπρέπεια.  

Είναι και το ρημάδι το timing όμως βρε παιδί μου σημαντικό. Έχεις μπροστά σου αυτή τη σκόπελο, τι κάνεις; Μα φυσικά πας για ντόλτσε βίτα (όπως είναι η κωδική ονομασία της στενής παρακολούθησης των καπιταλιστικών κέντρων με σκοπό την ανατροπή τους). Για να μην καταλάβει κανείς τους σκοπούς σου, αποφασίζεις να το πας εντελώς undercover αλλά η στολή παραλλαγής που τόσο σου αρέσει μάλλον θα τραβήξει την προσοχή στους ξενέρωτους Οπότε τι κάνεις;

Όχι για να παίξεις, την ώρα που ο λαός σου υποφέρει και συ δηλώνεις ότι δεν έχεις να πληρώσεις την εφορία βέβαια, αλλά για να παρακολουθήσεις την καπιταλιστική συμπεριφορά και χυδαιότητα στο απόγειο της. Θα μπορούσε ποτέ να σταθεί αντιδήμαρχος και κουμπάρος του Δημάρχου Θωμάκου σε πολίτες που υποφέρουν να βαδίζει στο σαθρό δρόμο και όχι σε αυτόν του θεού που ανα πάσα στιγμή επικαλείται παρέα με τον κουμπάρο του; Όχι βέβαια, ο Βαγγέλης Αυλ-της ήταν σε αποστολή, ξεκάθαρα πράγματα.   

Θύελλα αντιδράσεων για τα καμώματα του Βαγγέλη Αυλ-τη και «το παιχνίδι με τις κουμπάρες»

Σε αυτή τη λογική άλλωστε ήταν και η ιδιαιτέρως λεπτεπίλεπτη ανακοίνωση της συζύγου του αντιδημάρχου προχτές όπου προειδοποιεί τους αργυρώνητους & μολυσμένους με χρήμα συνεργούς ότι δεν αξίζει να πατήσει κανένα σκουλήκι της συμμορίας τους.

Κάτι μου θυμίζει όλη αυτή η ανακοίνωση.

Πρόκειται ξεκάθαρα για ένα κωδικοποιημένο μήνυμα ενότητας και αγάπης της κυρίας Αυλίτη στους επικριτές του συζύγου της. Είναι ένα μήνυμα γεμάτο class και ηθικό πλεονέκτημα.   

Η στάση της παράταξης Θωμάκου αλλά και του Δημάρχου Γιώργου Θωμάκου προς τον Βαγγέλη Αυλ-τη δείχνει ότι δεν πρόκειται απλώς για μια ευκαιριακή κουμπαριά με σκοπό την κατάληψη της εξουσίας, ακόμα κι αν ξεκίνησε ως τέτοια. Οι δεσμοί των δύο αντρών είναι πλέον πολύ βαθύτεροι και φτάνουν στον πυρήνα της ιδεολογίας τους ή μάλλον στον πυρήνα της ανυπαρξίας οιασδήποτε ιδεολογίας, εκτός κι αν έχουμε πλέον πάρει όλη απόφαση ότι ο χυδαίος λαϊκισμός είναι τελικά από μόνος του ιδεολογία.- 

Τελευταία τροποποίηση στιςΠαρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2017 19:42

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.